Voorgaande Nieuwsflitsen

Nieuwsflits BewOGEN

Nieuwsflits 09

Nieuwsflits Afscheid Daniëlla

Nieuwsflits 08

Nieuwsflits 07

Nieuwsflits 06

Nieuwsflits 05

Nieuwsflits 04

Nieuwsflits 03

Nieuwsflits 02

Nieuwsflits 01

Recente artikels

Nieuws

Donatie

Geschreven op in de categorie De Markgrave.

Donatie

Dankzij de gulle donatie van Contactlens Studio en Smeyel aan Visuele Revalidatie De Markgrave hebben we reactielampjes kunnen aankopen, die een enorme meerwaarde bieden bij zowel de psychomotorische training voor mensen die blind of slechtziend zijn, als bij de hemianopsietraining.

Hemianopsie, waarbij een deel van het gezichtsveld wegvalt (links of rechts), brengt grote uitdagingen met zich mee. Dankzij deze lampjes kunnen we onze cliënten nog beter ondersteunen bij het aanleren van technieken om dit gezichtsverlies te compenseren.

Tijdens de training worden de reactielampjes verspreid over het gezichtsveld en lichten ze één voor één op. Dit helpt de cliënt om hun oogbewegingen gericht te oefenen en snel te reageren op visuele prikkels, zelfs in het deel van hun gezichtsveld dat is aangetast. Dit proces is van onschatbare waarde, omdat het hen helpt hun zelfstandigheid terug te winnen en weer vol vertrouwen dagelijkse activiteiten op te pakken.

Deze vooruitgang zou niet mogelijk zijn zonder de steun van onze sponsor. We zijn ontzettend dankbaar voor deze donatie, die ons helpt om het leven van mensen met hemianopsie merkbaar te verbeteren. Met deze middelen kunnen we hen op weg helpen naar een toekomst met meer vrijheid en onafhankelijkheid.